Spring naar content

Wel of geen appel eten?

In veel dingen die we eten en drinken zitten suikers. Niet alleen in snoepjes en koekjes bij de thee. Ook appels en zelfs citroenen bevatten suikers, en daarnaast ook zuur, dat slijtage kan veroorzaken.

De suikers worden door bacteriën in de mond in een zuur omgezet. Dit zuur, samen met het zuur dat van nature al in het fruit zit, tast het glazuur van tanden en kiezen aan.

Het gebit kan drie maaltijden per dag en maximaal vier tussendoortjes per dag aan. Wie daarnaast tweemaal per dag de tanden poetst, krijgt in de regel geen problemen. In tegenstelling tot snoep bevat een appel (en ander fruit) behalve suikers allerlei andere belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, voedingsvezel en zogenaamde bio-actieve stoffen. Om gezond en fit te blijven, adviseert het Voedingscentrum dan ook dagelijks twee stuks fruit te eten. Dit kan bij een maaltijd of als tussendoortje.

Kortom je kan gerust een appel eten zonder schade aan je tanden te veroorzaken. Let voor de gezondheid van je tanden alleen wel op het aantal keren dat je per dag iets eet of drinkt. Zeker met twee maal poetsen per dag, kan het eten van een appel geen kwaad.

Bron: Ivoren Kruis