Spring naar content

Tampon kwijt

Soms weet je niet zeker of je wel een tampon in had. Of je weet wel dat je er een in had, maar je weet niet weer of je 'm eruit hebt gehaald.

Ga voor de zekerheid eerst nog eens heel goed voelen: je kunt het beste op de rand van het toilet gaan zitten met je benen wijd en je heel goed proberen te ontspannen. Het is handig om eerst even te plassen, want een volle blaas geeft vaak een onrustig gevoel. Haal een paar keer diep adem en blaas goed uit. Maak je vingers een beetje nat of doe er wat vaseline of glijmiddel op.

Ga nu voorzichtig met je vinger naar binnen, eerst een klein stukje en daarna wat verder. Bedenk daarbij dat je vagina niet recht naar achteren loopt, maar in een bochtje schuin naar boven. Ga ook een klein beetje persen alsof je moet poepen. Je zou nu het touwtje tegen kunnen komen. Blijf dan zachtjes doorpersen en trek voorzichtig, want het touwtje zal glad zijn.

En als je nu niets tegenkomt? Zijn er nog afvalemmertjes waar je in kunt kijken? Mocht dit allemaal niets opleveren dan kun je het beste met je huisarts overleggen. Want als er nog een tampon in je vagina zit, moet die er wel snel uit, anders zou je ziek kunnen worden.

Weet je?

Italiaanse modellen moeten maatje meer
Lees verder