Spring naar content

Klaarkomen, hoe gaat dat?

Als meisjes zin hebben in seks en opgewonden raken zwellen hun schaamlippen een beetje op en wordt hun vagina vochtig. Dit komt doordat er extra bloed naar de vagina toe stroomt en er daardoor vocht door de vaginawand naar buiten wordt geperst. Het vocht zorgt er ook voor dat het vrijen en het stimuleren van de clitoris gemakkelijker en prettiger gaat. Meisjes kunnen op twee manieren klaarkomen; door het stimuleren van de vagina door de penis (geslachtsgemeenschap) of vingers (vingeren) en door het stimuleren van hun clitoris door de mond (beffen) of met de hand (vingeren). Meisjes komen zelden klaar van geslachtsgemeenschap alleen. 30% van de meisjes komt maar klaar door alleen geslachtsgemeenschap te hebben, bij de overige 70% moet daarbij ook de clitoris gestimuleerd worden om klaar te kunnen komen. Bij het stimuleren van de clitoris moet je voorzichtig zijn, deze kan namelijk heel gevoelig zijn. Je kunt tijdens de geslachtsgemeenschap ook de clitoris met de hand stimuleren.

Als een meisje klaarkomt trekken de spieren van haar vagina samen. Dat kan je soms voelen. En sommige meisjes verliezen ook extra vocht uit hun vagina. Dat heet dan een nat orgasme. Maar meestal is een orgasme bij meisjes niet zo duidelijk als een orgasme bij jongens. Na een orgasme voel je je meestal heel ontspannen, of je krijgt juist weer meer zin in nog een orgasme. Sommige meisjes kunnen, in tegenstelling tot jongens, heel vaak achter elkaar klaarkomen. Daar zit dan geen limiet aan, zolang het maar lekker is en zij op de juiste manier gestimuleerd wordt.

Als jongens zin krijgen in seks en opgewonden worden wordt hun penis stijf, dat heet een erectie. Als hun penis dan gestimuleerd wordt door de hand (aftrekken), mond (pijpen) of de vagina (geslachtsgemeenschap) kunnen ze klaarkomen. Het gevoel kan dan zo lekker worden dat het niet meer te stoppen is, dan krijgt een jongen een orgasme. Sperma wordt dan vanuit de ballen naar boven geperst en spuit of stroomt, in schokjes, uit de urinebuis aan het topje van de eikel komt. Dit wordt ook wel ejaculeren genoemd. Voordat een jongen klaarkomt kan hij al wat vocht verloren hebben, voorvocht, ook hier kunnen al zaadcellen zitten net als in het sperma.

Tijdens het opgewonden raken kan het ook zo zijn dat de balzak van een jongen 'platter' wordt en dat de ballen omhoog gaan richting buik. Dit komt door (onbewuste) samentrekking van spieren. Vlak voordat de jongen klaarkomt gaan de ballen nog verder omhoog. Na het orgasme zakken de ballen weer terug in de inmiddels ontspannen balzak.

Het gevoel van klaarkomen duurt meestal maar een paar seconden. Daarna voel je je meestal loom en ontspannen. Je kan er ook heel slaperig van worden. Als je daarna nog een keer seks wilt hebben moet een jongen altijd even wachten tot zijn lichaam weer is hersteld, in tegenstelling tot sommige meisjes. Maar soms krijgen zij daarna ook weer zin en krijgen zij weer een erectie.

 

Weet je?

Vrouwen verliezen controle tijdens orgasme
Lees verder