Spring naar content

Te snel klaarkomen

Bij jongens
Als je voor jouw gevoel te snel klaarkomt kan dat heel vervelend zijn. Je hebt dan het gevoel dat je geen controle over jezelf hebt. Je zou liever langer genieten en je partner ook langer laten genieten. De meeste jongens die net beginnen met seks komen (heel) snel klaar. Het is dan allemaal erg spannend en lekker. Naarmate je meer ervaring hebt, kun je het ook langer volhouden.

Wat kun je zelf doen?
Ervaring kun je zelf ook al opdoen door te masturberen tot het moment dat je gaat klaarkomen. Dit punt kun je door oefenen gaan herkennen. Dan moet je precies stoppen op dat punt, waarbij je het orgasme nog nét tegen kunt houden. Neem dan even rust en ga daarna weer verder. Zo stel je het klaarkomen uit. Als je het goed door hebt, kun je dit ook toepassen als je seks met je partner hebt. Dan stop je net voordat je gaat klaarkomen en wacht je even voordat je weer verder gaat. Als je partner jou aftrekt of pijpt moet jij zelf aangeven wanneer hij/zij moet stoppen en weer door kan gaan. Zo kun je het vrijen langer volhouden.

Andere tips zijn:
·         Leg je hand om je penis en duw met je duim ongeveer 4 seconden op je eikel (doe dit net voordat je het punt bereikt waarop het orgasme niet meer tegen te houden is)
·         Even stoppen met vrijen zodat de opwinding afneemt. Als je niet meer het gevoel hebt dat je klaarkomt, kan je weer verder met vrijen.
·         Het spannen of juist ontspannen van je bilspieren
·         Je kunt je ballen tijdens het vrijen omlaag trekken. (Nog voordat je het punt bereikt waarop je het orgasme niet meer kan tegenhouden, trek je je ballen even naar beneden)
·         Tijdens het vrijen aan allerlei andere dingen denken die de opwinding verminderen.
·         Een condoom gebruiken tijdens het vrijen. Veel jongens ervaren dat ze met een condoom langer kunnen vrijen. Er zijn ook condooms te koop (Preforma) met daarin een zalfje wat de eikel verdooft, hierdoor kunnen mannen het vrijen langer volhouden.

Bij sommige jongens is snel klaarkomen een reactie op pijnlijke seks. Als je pijn voelt of je onprettig voelt bij het vrijen kun je je aanwennen snel klaar te komen. Het is dan van belang hier iets aan te doen (lees het stukje pijn bij het vrijen).
Kom je tijdens het vrijen toch eerder klaar dan je zou willen, maak er dan geen punt van (zeker niet als je partner het geen probleem vindt). Misschien kun je het daarna gewoon nog een keer doen, of je partner nog eens extra verwennen. Het gaat er niet om dat je het zo lang mogelijk volhoudt maar dat je (beiden) geniet.

Bij meisjes
Bij een meisje kan het ook wel eens voorkomen dat je (heel) snel klaarkomt. Soms is dit niet zo'n probleem omdat sommige meiden ook vaker achter elkaar kunnen klaarkomen.

Wat kun je zelf doen?
Als jij het wel heel vervelend vindt, kun je net als bij de jongens zelf oefenen tot je weet wat het punt is dat je klaar gaat komen. Dan moet je daarvoor stoppen, of aan je partner aangeven dat hij/zij even moet stoppen. Als het gevoel gezakt is, kun je weer doorgaan. Het kan ook zijn dat je bij bepaalde standjes of handelingen juist heel snel klaarkomt. Het is dus ook een kwestie van uitproberen en ervaring. Gewoon uitproberen wat bij jou het beste werkt en lekker is.

Weet je?

Vrouwen verliezen controle tijdens orgasme
Lees verder